Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO 
Index of montenet home page 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
 
Montenegrin Ethnic Association of Australia 

POBJEDA  JE OBJAVILA NAS ODGOVOR NA TEKST TOKOM PROSLE NEDJELJE: 
 
POBJEDA 
Glavnom i odgovornom uredniku 
Fax: 001138181244475 

RE: PROFITABILNO SRBOVANJE 
 (reagovanje na "Zlovoljno pismo" gospodina Covica) 

Postovani gospodine urednice, 
Zahvaljujemo Vam se na proslijedjenom reagovanju gospodina Covica i pokusacemo da, ukratko, odgovorimo bez namjere da nastavljamo raspravu. 
Stavljamo na znanje 'opismenjenom svrzislovu' (!!!), koji nase pismo kvalifikuje "nepodpisano", da je nase pismo bilo potpisano sa UPRAVA, sto moze potvrditi i urednistvo Pobjede. Kako je nasa stampa vec obavijestila javnost - UPRAVU cine Mihailo Mandic, Milovan Gojovic, Zarko Djuranovi}, Veselin Nenezic, Radivoje Jovovic, Ruzdija Salagic, Vasilije Spadijer, Ksenija Radulovic i Jovan B. Ilic. Smatrali smo za suvisnim da se svi pojedinacno potpisujemo, da ne pominjemo jos stotinjak nasih finansijskih clanova. Udruzenje je registrovano 23/10/96 godine pod brojem Y2500010 (saljemo Vam kopiju registracije) i kao takvo priznato od australijske drzave. Osnivanje crnogorske etnicke zajednice u Australiji je bilo samo pitanje vremena, jer je nipodastavanje svega crnogorskoga prevrsilo svaku mjeru. Treba napomenuti da je ovo prvo Udruzenje u Australiji registrovano u spisku etnickih zajednica kao crnogorsko, sto je svakom dostupno uvidom u godisnju publikaciju "Ethnic Communities Reference Book". Isto tako, cudimo se 'uvazenom novinaru' da nije saznao za nase Udruzenje, jer su nas  SVETSKI SRPSKI GLAS  i SVETSKI SRPSKI RADIO  reklamirali, na njima svojstven nacin, 'hrabro' cerecili i prozivali svakojakim imenima, izdajnicima, placenicima…. -  bez prava na reagovanje! 
Mi ne znamo gdje se rodio gospodin Covic, ali nacin na koji sugerise da se to cini u njegovom kraju ocigledno je ostavlo posljedice. Isto tako dobro nam je poznato  gdje je i Kosovi Lug (a i gdje su Lazine i Jastreb) i gdje su Bjelopavlici. Stavise tamo smo se i radjali, ali za razliku od Covica, kod nas se radja uzdignuta cela.Nije ni Zoran "pao celom na zemlju" pa da mu sa glavom nije sve potaman. Svojom uspjesnom karijerom to je i dokazao. Mi rado slusamo i njegove pjesme, ali smo samo ukazali na cijenu koju moraju da plate umjetnici iz Crne Gore, ukoliko zele da budu profitabilna estradna roba. 
Izjava Zorana Kalezica "Osecam se uvredjenim kad mi neko kaze da je bolji Srbin od mene!…" govori sama za sebe (objavljena je u SVETSKOM SRPSKOM GLASU, dan prije njegovog prvog koncerta u Australiji i valjda je namijenjena onima koji treba da dodju na koncert). Licna je stvar Zorana Kalezica kako ce se nacionalno izjasnjavati i mi smo u tekstu samo iznijeli sustu cinjenicu, potkrijepljenu sa dijelom intervjua, pa nam nije jasno o kakvom je"krivotvorenju " rijec i zivo nas interesuje koji je to "integralni tekst Kalezicevog intervjua…" poslao gospodin Covic. Cudimo se da je Zoran Kalezic dao odobrenje da ga 'brani' jedan vise nego "zanebesali" novinar (i organizator koncerata), jer mu je time samo nanio stetu. 
Moralista Covic daje nam sva prava osim da branimo Crnogorce od Srba i "estradnog uglednika Zorana Kalezica", a mi mu porucujemo da ce se Crnogorci braniti od svih onih koji negiraju njihovo postojanje pa bili oni Srbi, Crnogorci-Srbi, Srbo-Crnogorci, Srbi - poreklom Crnogorci ili bilo sto drugo. 
Zelimo da naglasimo, jos jedanput, da ovo Udruzenje nije osnovano ni protiv koga, a najmanje protivu Srba. Ono zeli da gaji dobre odnose sa svima, ali na ravnopravnim i zdravim osnovama, liseno dvolicnosti i profitabilnog  srbovanja. Uspjesnost takvog djelovanja dokazuju, pored clanova crnogorske i nasi clanovi (i simpatizeri) srpske nacionalnosti. 
Zahvaljujuci na ustupljenom prostoru, citaocima Pobjede saljemo srdacne pozdrave. 

Montenegrin Ethnic Association of Australia 
UPRAVA 

 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org    
 
 
 
 

 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous 
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published  
 Copyrights©
webmaster@montenet.org 
Montenet 1997 
 
 All rights reserved. Last updated  March 1998