Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO 
Index of montenet home page 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
   
Montenegrin Ethnic Association of Australia
 
Proslijedjujemo Vam reagovanje na nas prosli dopis kojeg nam je uputilo urednistvo Pobjede. “Zlovoljno pismo” je objavljeno u Pobjedi 13.07.98  
ZLOVOLJNO PISMO 

(Reagovanje na pismo objavljeno u nasem listu 1.jula ove godine pod naslovom “Reagovanje Crnogoraca iz Australije povodom gostovanja Z.Kalezica”) 

Postovani urednice i citaoci “Pobjede”, 
Tri koncerta koja je u organizaciji onoga koji podpisuje ove redove odrzao 13,19. i 20-og juna u Sidneju, Melburnu i Pertu u Australiji Zoran Kalezic ciji se osobeni glas od poodavno slusa i ceni, predstavljaju svedocanstvo o istinskoj velicini njihova autora. 
Vezan za pesmu na zivot i smrt nigde nije zaboravio ni ljudskeje ni patriotske obaveze i odgovornosti. Od takvog jugoslovenskog uglednika to valja i ocekivati. 
Malo je i neuputno reci da mi se zanebesalo kada sam u Vasem, a znam i Kalezicevom, cenjenom listu procitao zlovoljno pismo urednistvu nepodpisanog i ocigledno neopismenjenog svrzislova koji je u podpisu zloupotrebio meni nepoznato a mozda i nepostojece “Crnogorsko udruzenje – Sidnej”. Jedino mi je poznato “Crnogorsko udruzenje – Njegos” koje uziva ugled i postovanje nasih zemljaka u Sidneju. 
Taj nesrecnik (ako je sam) ne zna ili nece da zna da je Zoran Kalezic pao celom na zemlju u Kosovu Lugu (i da je zanjihan u kolevci Bjelopavlica) a ne recimo u Kuala Lumpuru. 
Ima on pravo da to ne zna i ima on sva prava ali ne i to da brani Crnogorce od Srba ili i jedne i druge od estradnog uglednika Zorana Kalezica koji je bar to ne treba dokazivati trideset godina proziveo pevajuci u slavu i jednih i drugih. Ko je pomenuto pismo procitao a nije se zbunio taj ga nije ni pazljivo procitao. Dangubno bi bilo da to krivotvorenje tudjih reci i ja ovde pokazujem nego Vas umesto toga cenjeni urednice umoljavam da nadjete razloga i prostora da objavite ovaj i integralni tekst Kalezicevog intervjua objavljenog u Svetskom srpskom glasu od 120og juna 1998-god. Koji Vam u celini dostavljam. 
Osecajuci moralnu i ljudsku potrebu da ovo napisem ne samo kao organizator pomenutih koncerata nego kao covek koji se dugo godina bavi novinarstvom konsultovao sam telefonom gospodina Kalezica. Procitao mu ovaj tekst sa kojim se gospodin Kalezic u potpunosti slaze i kako sam rece tekstu nema sta da doda niti da oduzme. 
Boljega i drugoga demantija ni ja nemam a siguran sam da Vas citalac ima razloga, prava i potrebu da ga upozna. 
Sa postovanjem, 

Djordje Covic 
6/1204 Pittnjader RD 
Narrabeen 
Sidney 
Australia 
 
 

 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org    
 
 
 
 

 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous 
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published  
 Copyrights©
webmaster@montenet.org 
Montenet 1997 
 
 All rights reserved. Last updated  March 1998