Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
2009 2008 2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Vojislav Rasovic

Kumova kleveta

Postovana redakcijo,
Nadam se da ste zdravo i dobro i ja vas najljepse pozdravljam. Molim objavite ovaj dopis od Gosp.Branka Aleksica.
 
Pozdrav Vojislav Rasovic
 
 
Informisem vas da je danas ukopan Vojislav-Vojo Sarcevic iz Detroita. On je poslednji od tri brata Sarcevica koji su svi umrli. Bili su cestiti Amerikanci i Crnogorci koji su uvijek imali veliku dobrodoslicu za sve prijatelje. Rodjeni su u gradu Hezeltonu-Pensilvania a starinom su iz Gluhog Dola ,Crmnica,Crna Gora .

Iskreno saucesce njihovoj porodici.


 Kumova kleveta


Narod  kaze da  belaj dolazi  iznenada.


Ponovno pojavljivanje Gosp. Ratka Knezevica u beogradskoj  stampi  kao i  u podgorickim novostima "Vijesti "ne  mislim da  je  ikoga iznenadilo i ako je  uspio  da  odusevi  citavi Beograd , a i pola Srbije . Jos 1996.kada je  doslo do podjele DPSa na takozvane "MOMIROVE "i  "MILOVE ", Ratko Knezevic je  bio "direktor " trzisnog centra u Vasingtonu. Momir  Bulatovic  je dao ultimatum Milu Djukanovicu da  se Ratko  povuce iz  misije  sto  je  on na kraju morao i uciniti. U  isto  to  doba (avgusta mjeseca) dosli  su  ministri iz vlade  Crne Gore  na  cetnicke susrete u organizaciji "Danilo 1 "na Niagarinim vodopadima. Susreti su se odrzali u subotu , a  vec  u  nedjelju  vece  ja  i moj  drug Vojo Rasovic  nasli  smo se  na  sastanku  na  brodu  Jadran  na  poziv  ministara. Tok  razgovora  se potpuno  izmijenio  kada  su  nam  rekli  da  su se opredijelili za "MILA ". Rekose  da se i Ratko  povukao iz Vasingtona i  ja  sam  od njih i  dobio telefonski  broj  Ratkov ,kojega  sam sjutradan  i nazvao. To  je bio jedini moj kontakt sa Ratkom, i upita me da li  bi  bilo korisno  da dodje  do  nas  u Toronto, nasto  sam mu ja  objasnio  da  smo se  mi podavno razdvojili na "CRNOGORCE " i izdajnike " tako da  ne vidim  mnogo koristi.


 Vidite  kako li se vjesto sakrio u mojim ocima; bih  se u njega mogao i zakleti.


Avgusta 2000 vidio sam ga na Crnogorskoj televiziji. Izmedju ostalog voditeljka  mu postavi pitanje kad je tako uspjesan biznismen sta je do sada investirao u Crnu Goru i rece da je u Niksicu ozidao veliku kucu, da je doveo promotera crnogorskog turizma mega model-a Klaudiju Sifer, a najveci mu je podvig sto je preko Mondgomerija, americkog ambasadora u Hrvatskoj zaustavio Hrvatsku ofanzivu na Hercegovinu (spasio na hiljade zlocinaca). Na kraju svih tih üspjeha covjek se pokupi i pobjeze iz Crne Gore.


Steta sto nam je kum Ratko postao izbjeglica, jer da nam je on doveo i Pamelu bi je priblizio nasim epskim osjecanjima, da imamo od nje i koristi, pa da joj i uz gusle zapjevamo :
               
kao sto  smo i Siferki pjevali :
                  "Sa Krnova vuk zavija ,
                  primakni se Klaudija,
                  sto si mome srcu blize,
                  turista ce biti vise ".


Kao sto se to desavalo Crnoj Gori i ranije tako i ovoga puta bjegunac se nadje u  sluzbi Crnogorskih neprijatelja. U doba vladavine Kralja Nikole  bili su klubasi, bombasi, bjelasi i mnogi drugi, a danas sva crnogorska opozicija i ona terazijska telad da bi im se na kraju pridruzio i kum Ratko. Na beogradskoj tezgi koja vjecito kroji plan za unistenje Crne Gore. Nalaze se vrsni tezgarosi na cijem je celu Srbijanska Vlada u potaji sa neogranicenim finansijama. Stalno koristi sve protivnike crnogorske drzave, a ovog, bjegunca Ratka, hoce maksimalno da iskoristi. Po stilu pisanja vidi se da je vecina lazi skrojena na beogradskoj tezgi, jer Niksicani ne upotrebljavaju bas toliko ekavicu i Ratko nije uspio da izvrsi do kraja korekturu.


Sad se moramo vratiti malo u proslost. Za vrijeme Knjazevine Crne Gore poslije neuspjele bombaske afere, tezgarosi su vidjeli da se tesko boriti protiv drzave, pa su se prebacili na najsnazniju licnost, na knjaza Nikolu i sve Petrovice. Isli su toliko daleko da su objavili u svim novinama da je Vladika Rade sin jednog Italijana iz Kotora, zarazenog sifilisom sa kojim se njegova majka kurvala i tako je Rade naslijedio i umro od sifilisa. I dan danas mnogo naroda vjeruje u tu pricu. Za te svakidasnje klevete knjaz se zalio ruskom caru da intervenise nebili te lazi jednom prestale. One nijesu prestale do danasnjeg dana. Isto se to i sada desava.
Crna Gora se istrgla Srbiji neocekivano posto nije ni slutila da  se to moze desiti obzirom na rigorozne referendumske uslove nametnute od Evropske unije  koja je  bila naklonjena Srpskoj strani. Sada kad ne mogu da se bore protiv drzave, okrecu svu svoju moc  na sadasnju najvecu i najpopularniju crnogorsku licnost, Premijera Djukanovica. Nemojte misliti da je Milo napadnut pa ga treba braniti. Na Milovoj je strani najace, najostrije oruzje -istina. Mila  treba cuvati kao najveci poklon Crnoj Gori od Crnojevica i Petrovica do danas.

Zasto su Srbijanci izabrali bas Ratka Knezevica za napadaca ?  U narodu jos postoji vjerovanje da je kum visoka moralna vrijednost, samo sto oni prave ogromnu razliku ciji je i kome je ko kum. Zamislite koliko su i dan danas Srbijanci ogorceni na Karadjordjevog kuma koji ga je na kraju i ubio. Toliko su ushiceni i odusevljeni, cak i ponosni na Ratka Knezevica koji je ustao na svoga kuma. Ne mogu da napisu ni dva pasusa a da ne kazu: Ratko Knezevic kum Milov do te mjere da citaocu pocne da ozvanja: Kum Milov,kum Milov,kum---


Rarko Knezevic sramota te bila, prodajes se za saku dolara. Sigurno ti pozamasno plate, ali zapamti koliko ti god plate nece biti dovoljno da operes tvoj obraz. Zasto Ratko "kume Milov " nijesi tvoje clanke objavio u Hrvatske ili Engleske novine? Tamo nema tezge. Sada kume Milov ocekuj da ce i guslari reci svoj sud i evo im pocetka:

                 Kume Milov Ratko Knezevicu,
                 ti postade drugi Radovicu,(Andrija)
                 kume Ratko ubila te mora,
                  ko od tebe napravi zlotvora?
                 Neces vise gledat Crnu Goru ,
                 Nema mjesta takvome zlotvoru ---

Guslar ce nastaviti da gudi do konacnog suda. Mi cemo se zabavljati tvojim " ümotvorinama" a crnogorski patrioti porucuju : Sto je vise beogradskih lazi Milo nam je miliji i drazi.
 
Toronto 6 Aug. 2009
 Branko Aleksic
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Nov 2008