Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2009 2008 2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 

Zoran Lasica

Re: Obama i Srbi
 

Andjelko,  cemu srdzba? Svi njegovi clanci i feljtoni skupa sa tim znakovima uzvika naprosto odisu poznatom crnogorskom karakteristikom - klanjanju autoritetima.  Nije to uvijek lako za objasniti pogotovo u slucajevima kao sto je slucj Blaza Sredanovica.
 Covjek je davno otisao u USA, obrazovao se, afirmisao, postao " domacin" , poznaje sistem americkih vrijednosti. Od preduzetnistva do politickih sloboda i ljudskih prava, sve on to ima u malom prstu.
Ali, kad dodje na onaj teren crnogorski tu prestaje svaki zakon fizike.

Danas kad vec svako iole normalno celjade  bjezi i od pomena imena Mila Djukanovica kao od svinjske gripe, doticni gospodin njemu pise hvalospjeve a i da ne pomisli da stavi masku !
Bilo kako bilo, Teofil Pancic sigurno zasluzuje da ga se citira. Cak je i Aleksandar Tijanic izjavio da jedino u Teofilu vidi osobu koja ce jednog dana uspjeti da objasni "sta nam se to desilo".
Teofil se medjutim, bavi prvenstveno "svojim" problemima sto je za svaku pohvalu. Njemu kao vrsnom novinaru i publicisti ne pada na pamet da se, osim uzgred,  bavi problemima Hrvatske ili Bosne . Sto bi rekli - cisti coek ispred svoje kuce ko oxy clean.

Kao crnogorskom iseljeniku bilo bi mi vrlo drago da jednog dana, makar i kad "Milojici Britva  otupi", procitam Blazovu  kritiku ovog bastardnog rezima ogrezlog u kriminalu, korupciji i vezama sa mafijom.

Do tada samo nam je za nadati se da ce prenijeti slican citat :

“Odluka o mojoj likvidaciji je donesena”, tvrdi Slobodan Pejović, svjedok deportacije Muslimana iz Herceg Novog 1992. godine. On je juče ispričao za “Vijesti” da mu je to nekoliko sati ranije saopštio “čovjek koji već duže posreduje između njega i činovnika viske crnogorske administracije”. On ga je i ranije, kako tvrdi, upozoravao šta mu se sprema.

“Đukanović je apsolutni gospodar Crne Gore. Lopta je u njegovom dvorištu, pa kako hoće. To je njegov problem,” kaže Pejović odlučan u nakani da ne odustane od svjedočenja o deportaciji Muslimana iz Herceg Novog i njihovom izručenju paravojsci Republike Srpske u maju 1992. godine. Tvrdi da su svi autentični dokazi iz tog vremena, o čemu je prije nekoliko godina govorio za “Vijesti”, uništeni.

Ili je Milo ko drug Tito. Dobar ko ljeb, svijetlo u radnoj sobi mu gori do rane zore, ubi se $eroma radeci i ne zna sta se u stvari desava.

Zoran Lasica
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Nov 2009