Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2008 2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Dusan Madzarovic

Udar Ministarstva za finansije vlade CG

Predsjedniku vlade CG gospodinu Milu DjukanovicuGospodine Predsjednice,ukoliko Vam do sada nije poznat moj stav prema Vama Licno i prema Crnoj Gori, onda je samim tim i ovo moje pismo vec unaprijed osudjeno na neuspjeh. Kako sam Vas ranije informisao da prestajem sa svim svojim aktivnostima, to sam PRITISNUT sa velikim zahtjevima crnogorske Emigracije da reagujem na Rjesenje Ministarstva Finansija u povodu Imovine Crnogorske Pravoslavne Crkve.

Gospodine Predsjednice,ako sam nazvao Odluke TZV.Podgoricke Skupstine 1918 godine NAJSRAMNIJIM Cinom u Istoriji Crne Gore,onda MI u Crnogorskoj Emigraciji dozivljavamo Rjesenje Ministarstva Financija na mozda jos gori i bolniji nacin,jer je DIREKTNI UDAR na jedan od TRI osnovna Atributa Crnogorske Samobitnosti. Zelim napomenuti ta TRI Atributa,to su:
1. Nezavisnost i Teritorialni integritet Crne Gore
2.Crnogorska Pravoslavna Crkva
3.Crnogorski Jezik
Sa ovim krajnje ANTICRNOGORSKIM AKTOM Ministarstva za Financije, ja i mnogi drugi nasi Emigranti dovedeni smo u situaciju da prekopavamo kosti sojih predaka i nosimo ih po svijetu gdje postoji CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA,sto je u mom konkretnom primjeru Argentina.
Gospodine Predsjednice za gradnju CPC u selu Berislavci u Zeti je moj Djed prodao jedinu kravu koja je hranila desetoro clanu familiju i sada sa rjesenjem jednog takvog Ministarstva ja moram da im remetim vjecni pokoj i mir i da ih selim tamo gde postoji CPC i cije postojanje nije zabranjeno. Najvjerovatnije smo jedina Drzava na svijetu gdje vecinski narod nema PRAVO na svoju VJERU I RELIGIJU i Svoju Crkvu.
Gospodine Predsjednice zamjeram Vam svima u Rukovodstvu Crne Gore da stvari ne zovete svojim imenom a to je:¨Srpska ili Srbijanska Pravoslavna Crkva- Mitropolija Crnogorsko Primorska¨,sto prevedeno na polticki jezik znaci: ¨"Drzava Srbija-Srez Podgoricki".
Sa zaloscu moramo reci da se vladajuca struktura DPS,sa nekim casnim izuzecima,uvijek sa velikom rezervom izjasnjavala kad je u pitanju CPC,sto nije takav slucaj i sa vasim Koalicionom partnerom SDP-om i koji su UVIJEK bili i jasni i konkretni.
Gospodine Predsjednice ovo je moj TRECI pokusaj da Vas ubijedim u pravilnosti, kad je u pitanju IMOVINA CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE i ostajem u nadi da i ovaj moj POSLEDNJI pokusaj nece ostati bez pozitivnog rezultata.
 

Spostovanjem i iskrenim pozdravom

Dusan Madzarovic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006