Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Milan Sestovic

Re: Kako doci na vlast drzave koju na volite - Pitajte Medojevica

Gospodine Pavlovicu, 

 

S paznjom sam procitao vas tekst upucen L. Vukoticu. Mogu reci da se sa najvecim dijelom teksta slazem. Ostalo je nekoliko pitanja gdje nijesam sasvim siguran, tako da bih volio da to malo razjasnite. 

Napisali ste da „gospodin Vukotic ne vjeruje da se do nezavisne i suverene Crne Gore moglo doci politikom koja favorizuje gradjansko i demokoratsklo, vec da je bilo svim neophodno i prihvatljivo da se crnogorska nezavisnost obnovi u zaru rastuceg crnogorskog nacionalizma.“ S obzirom na akcije partije kojoj pripadate, narocito ulazak u neku vrstu saradnje sa SNS Andrije Mandica, stranku koju karakterise, izmedju ostalog, sovinizam i mrznja prema Crnoj Gori, da li to znaci da PzP smatra da je neophodno i prihvatljivo da se demokratska Crna Gora gradi u saradnji sa partijama kojima je blizi sovinizam nego demokratski principi i koje bi najradije da Crna Gora ne postoji kao drzava? Da li je u duhu takve saradnje PzP dala popdrsku ulasku Filareta u Crnu Goru, pridruzujuci se apelima SNS, SRS i slicnih partija? Volio bih da malo pojasnite kako se moze boriti za demokratsku Crnu Goru sa partijama koje su antidemokratske i anticrnogorske? 
 

Vasa prica o zalaganju za nezavisnu Crnu Goru je dosta diskutabilna, narocito kada je rijec o PzP, partiji kojoj pripadate. Kakvo je to bilo zalaganje za nezavisnu Crnu Goru kad ste neposredno prije referenduma radili direktno protiv nezavisnosti Crne Gore? Da Vas samo podsjetim na zajednicke nastupe N. Medojevica i Pedje Bulatovica u Domu omladine, te na onaj tragikomicni put ponovo Medojevica i Peca Popovica za SAD u organizaciji Kostunicinih savjetnika. Pa to je bio klasican noz u ledja pokretu za nezavuisnost Crne Gore. To vam mnogi nikad nece zaboraviti, ma koliko se pravdali. Moguce da PzP nije imala takvu namjeru, te da nije bila svjesna da se takvim postupcima podrivaju sanse za nezavisnost na referendumu. Ako je o tome rijec, onda je to znak politickog dilentatizma i nesposobnosti za pravilnu procjenu sopstvenih postupaka. Bilo da se radi o prvom, ili drugom, to su vec dovoljni razlozi za oprez onima koji be zeljeli da daju podrsku stranci kao sto je PzP. Tu ukljucujem i sebe, jer je i meni najvazniji cilj demokratizacija Crne Gore, buduci da mi je sasvim jasno das a sadasnjom vlasti Crna Gora tesko da ikad moze biti demokratska drzava. Ali bih dobro vodio racuna o tome koga bih podrzao i s kim bih ulazio u projekt pravljenja demokratske Crne Gore. Sa Andrijom Mandicem, ne bih, fala.

Milan Sestovic

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006