Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Jovan Radonjic

Dopis SCAE prema Javnosti

SAVEZ CRNOGORSKIH ASOCIJACIJA EVROPE
 

SAVEZ CRNOGORSKOIH ASOCIJACIJE EVROPE OSTAO JE ZGROŽEN SA SVIM ZBIVANJIMA KOJA SE DEŠAVAJU U CRNOJ GORI, POSEBNO NAKON OSTVARIVANJA NEZAVISNOSTI I SAMOSATALNOSTI CRNE GORE.
BEZ OBZIRA ŠTO JE CRNA GORA OSTVARILA SAMOSTALNOST I ŠTO JE PRIMLJENA U SVIM VANJSKO-POLITICKIM STRUKTURAMA, SMATRAMO DA SE NIJE POKAZALA U UNUTRAŠNJO PRAVNO-POLITICKOM SISTEMU KAO SAMOSTALNA I DEMOKRATSKA DRŽAVA. NAIME, PREMA DOGADJAJIMA KOJI SE U NJOJ DEŠAVAJU, POSEBNO NAKON SAMOSTALNOSTI, SMATRAMO DA ISTA NIJE ZRELA DA PRISTUPI BILO KAKVIM TRANSEVROPSKIM INTEGRACIJAMA, SA POSEBNIM OSVRTOM NA EVROPSKU UNIJU.
OVAKVI NAPADI NA POJEDINE  JAVNE LICNOSTI, POSEBNO NA NEKE OTVORENE MEDIJSKE LICNOSTI KOJI SE BAVE DEMOKRATIZACIJOM MEDIJA SU BESRAMNI, KUKAVICKI I NELJUDSKI. OD OVAKVIH ISPADA KOJI SE DEŠAVAJU U ZADNJE VRIJEME CRNOGORSKA DIJASPORE SE OGRADJUJE. OVAKVIM ISPADIMA NJOJ SE NANOSI  VELIKA ŠTETA SRAMOTA I UGLED U DRŽAVAMA U KOJIMA ŽIVE.
CRNOGORSKA DIJASPORA JE MASOVNO IZAŠLA  I PODRŽALA REFERENDUM  ZA SAMOSTALNOST CRNE GORE, PA IMA I PRAVO DA OSUDJUJE BILO KAKVE IKSCESE KOJI NARUŠAVAJU UGLED CRNOJ GORI U EVROPI I SVIJETU.
MI JAVNO OSUDJUJEMO SVE NAPADE NA CASNE I POŠTENE LJUDE U CRNOJ GORI I SMATRAMO DA U BUDUCE DO ISTIH NE SMIJE DOCI. TAKODJE SMO OPTIMISTI DA CE SE DOSADAŠNJI POCINIOCI SVIH TAKVIH NEDJELA PRONACI I DA CE BITI SANKCI0ONIRANI PUTEM PRAVNE DRŽAVE.
NAŽALOST OVAKVI INCIDENTI SE NIJESU DESILI PRVI PUT, VEC BEZBROJ PUTA, PA SMO ZGROŽENI OD STRANE  POJEDINIH LJUDI U VLADI, POSEBNO „MUP-a“ CRNE GORE DA NE MOGU STATI NA KRAJ TIM IZVRŠITELJIMA ZLODJELA KAO I NJIHOVIM NAREDBODAVCIMA.
POJEDINI BIVŠI VLASTODRŽCI KOJIMA JE DIJAPAZON KRETANJA IZVAN CRNE GORE SUŽEN PREMA EVROPI I SVIJETU UZELI SU IZGLEDA ZAKON U SVOJE RUKE. POJEDINCI IZ DRŽAVE STRUKTURE NAD TAKVIM  POJEDINCIMA NE SPROVODI NIKAKVE PRAVNE SANKCIJE, ŠTO ZNACI DA SU I ONI NAŽALOST U SVEM TIM NELJUDSKIM NEDJELIMA. POLTRONI, SNOBOVI I ULIZICE KOJI GLEDAJU SAMO SVOJ INTERES, SU SE OKRUŽILE OD UREDA PREDSJEDNIKA PA SVE DO NAJNIŽIH FUNKCIJA. NAD TIM CJELOKUPNIM KRIMINALOGNIM APARATOM  POJEDINACA DRŽAVA IZ NJIH STOJI I PODRŽAVA IH, ŠTO ZNACI DA JE I PRAVNI SUSTAV CRNE GORE UZ TAKVE PROBISVIJETE I NESOJE. 
  BOGACENJA POJEDINACA I MOCNIKA SE NE SMIJE PROKAZATI A DA NAKON TOGA NE BUDE IZREŠETAN ILI PREMLACEN NAKAKVIM BEZBOJ PALICAMA SA TKZ. SACEKUŠAMA. SVAKI DO SAD KOJI JE POKUŠAVAO PROKAZATI POJEDINCE TAJ JE NAKON TOGA TUŽEN ZA KRNJENJE UGLEDA (NE)LICNOSTI I OPTUŽEN I OSUDJEN OD STRANE POTPLACENIH I KORUMPIRANIH POLTRONSKIH SUDSKIH POSLUŠNIKA. 
ZADNJI SLUCAJ JE POKAZAO DA POJEDINI CRNOGORSKI MEDIJI KOJI SE NIJESU DALI POTKUPITI PRLJAVIM NOVCEM I KOJI SE ODUPIRU TAKVIM POLITICKIM BARBARSTVOM POKUŠAVAJU BITI UCUTKANI PRESTRAŠIVANJIMA I PREMLACIVANJIMA. SLUCAJ KOJI JE ZGORZIO JAVNOST I IZVAN REPUBLIKE CRNE GORE PREMLACIVANJEM I PRESTRAŠIVANJEM JEDNOG OD POŠTENIH I CASNIH DIREKTORA NEZAVISNE  IZDAVACKE KUCE „VIJESTI“ GOSP. ŽELJKA IVANOVICA CISTI JE PRIMJER JEDNOG PRIMITIVIZMA I NECOVJEŠTVA.
 MI U DIJASPORI DUBOKO SE NADAMO DA CE SE IZICI NA KRAJ SA, POCINITELJIMA, I SA „NAREDBODAVCIMA“ TAKVIH GNJUSNIH NEDJELA I DA CE KONACNO GLAVNI DRŽAVNI TUŽIOC REPUBLIKE CRNE GORE  GOSPODJA VESNA MEDENICA PODUZETI SVA PRAVNA SREDSTVA KAKO BI VRATILA ONAJ STARI CASNI UGLED CRNE GORE U SVIJETU.
 TRENUTNO VLADAJUCOJ GARNITURI I POLITICKIM LIDERIMA KOJI MISLE DA CE OD CASNE CRNE GORE NAPRAVITI SVOJE PRIVATNO  VLASNIŠTVO KOJE JE U SUVREMENOM SVIJETU NEPOZNATO A NIJE GA KAO TAKVOGA BILO NI ZA VRIJEME ROBOVLASNIŠTVA DA SE JAKO VARAJU DA CE CRNU GORU U TOM PRAVCU USMJERITI, JER U CRNOJ GORI I IZVAN CRNE GORE POSTOJI VELIKA VECINA KOJA CE SE TOME SUPROTSTAVITI SVIM PRAVNIM I DEMOKRATSKIM SREDSTVIMA. NE TREBA ZABORAVITI DA SE PRIMICU I IZBORI NA KOJIMA CE SE ZA SIGURNO NEŠTO MORATI MIJENJATI, JER NITI JEDNA DIKTATURA NIJE VJECNA. MI SE U EVROPSKOJ CRNOGORSKOJ DIJASPORI U VELIKO PRIPREMAMO I SKUPLJAMO SREDSTVA KAKO BI ISPUNILI SVOJU GRADJANSKU DUŽNOST  ZA GLASANJE NA DOLAZECE  PREDSJEDNICKE I PARLAMENTARNE IZBORE, ALI POD DRUGACIJIM DONACIJAMA NEGO KAD SMO SE ODAZVALI ZA REFERENDUM.
 NA KRAJU PORUCUJEMO GOSPODINU IVANOVICU DA JE CIJELA DIJASPORA U EVROPI UZ NJEGA I DA MU ŽELMO PUNO USPJEHA U DALJNJEM  DEMOKRATSKOM PREZENTIRANJU NEZAVISNOH NOVINA „VIJESTI“.
 

U VARAŽDINU 03.09.2007 GOD.

                                                                                                                  PREDSJEDNIK  SCAE

                                                                                                          JOVAN RADONJIC DIPL. ING.
 
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006