Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Mijodrag Pupo Jovetic
Re: Prepiska sa Nebojsom Medojevicem

Postovani gospodine Vujicicu, 

Vidim da ste na ovome web-u dezurni branioc onog sto se vise ne moze odbranitit, a ja eto uzeh nesto odmora pa da pomognem braci Crnogorcima i drzavi CG-i, od vas koji svakome pod kapom nebeskom dajete savjet i polemisete na pismina koja letimice procitate. Ja jos ne procitah nijedno pismo dje Crnogorac pljuje i blati po vama Srbima i po Srbiji. A vi pljujete i blatite po svemu sto je Crnogorsko i po svim narodima u okruzenju.

Mene licno ucite da se javim direktno Medojevicu PzP i SNP i pitam ih zasto nema CG-e zastave na sajtu. Pa gospodine moj ja sam to odavna uradio i da mi vi ne kazete (jer oni koji me poznaju, znaju da imam dovoljno hrabrosti, da sam ja prvo pita ili pisa njima, nego na ovom sajtu) ali mi niko ne odgovori.
 
Pisali ste o jeziku i pitali koji jezik govori USA, Canada, Australia itd. Ja sam zivio u Kotoru od 5og razreda osnovne skole pa znam ovu pricu i bio sam prisutan. Kada je presjednik USA od 1977 do 1981 bio Mr. Jimmy Carter njegova Supruga Mrs Rosalynn Smith Carter bila je da posjeti Kotor. U jednom momentu prilikom obilaska grada sa pokojnim Don Nikom Lukovicem vjerovatno iz zavisti nije pridavala mnogo paznje njegovom objasnjavanju i on ljuto njoj ovak kaza; gospodjo Carter ovo je katedrala Stv. Tripuna Kotorskog zastitnika i napravljena je 500 godina prije otkrica Amerike. Gospodja se zacrvenj i izvine. Pa gdje nadje moj Branimire, Ameriku i njen jezik da uporedjujes sa Crnom Gorom (Dukljom,Zetom). 
 
O crkvi ste pisali i ucili ljude, a treba da znate da protestanske/pravoslavne crkve su autokefalne i imaju naziv po drzavi, pa i u toj Americi koja je 500godina  otkrivena poslije Svt. Tripuna, crkva nois ime -church of Amerika-. 
 
Ja Vam rekoh prije da ste dezurni branioc stvarno neznam cega, letimicno citate pisma crnogoraca, i zato  opet vam saljem isjecak koji sam posla PzP. Medojevicu da si ima hrabrosti, politickog znanja, i  postovao ono sto je sa Crnogorskim predznakom treba si ti lider PzP i lider SNP poslije referenduma izac pred narod i rec bez straha; Sretno nam obnavljanje
drzave CG-e Crnogorci i ako se ja osjecam srbinom, ponosno razvite aktuelnu Crnogorsku zastavu, u nasim crkvama i manastirima ima dovoljno mjesta za CPC i SPC da sluzi cjelokupnom crnogorskom narodu (ovdje u UK to nema problema razlicite vjere upotrbljavaju jednu crkvu) a za jezik se mozemo dogovorit pa zva se on CSHAB ili kako drugo(crnogorski,srpski,hrvatski,albanski,bosnjacki itd), a sada braco idemo da trazimo i zatvaramo lopove i one koji prodase nasu otadzbinu. Kunem ti se u svt. Petra Cetinjskog da bi ja i svi kojima je ime i prezime Crnogorsko posli za tobom, a ti si se pripoijo onima sto blate po Crnoj Gori  i negiraju Crnogorce.   
 
I jos ovo neznam gdje zivite, ali ako ste u mogucnosti preporucio bih vsm da pogledas reportaze od 6 epizoda BBC2, New Europe od glumca-putopisca Michael Palin-a prva epizoda pocinje sa Hrvatskom, Bosnom i Srbijom. (Prva epizoda je pocela 22 Septembra). (Moze da se naruci CD).
 
Eto toliko i molim vas nadjite nekog istomisljenika pa se sa njim dopisujte i ubjedjujte a mene pustite da uzivam i ponosim se mojom Crnom Gorom.

Hvala najljepsa
Mijodrag P. Jovetic
 
PS.I jos ovo uamalo zaboravih.  

Vjerujem da se sijecas ili si cuo za pokojnog glumca Bora Begovica, mog velikog prijatelja, e taj Boro je bio u Narodnoj Stranci a ja LSCG i kada sam ga pita: Boro jesmo li idalje prijatelji on mi je odgovorio ovako
PUPO KAKAV BI JA BIO COVIJEK I DEMOKRATA KADA NEBI POSTOVAO TVOJE MISLJENJE I OPREDJELJENJE jer meni su komunisti cijeloga zivota pisali i naredjivali sto da kazem nego sjedni i evo je dosa Boris (Dvornik) da nas vidi i da popijemo bicerin.
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006