Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Mijodrag Pupo Jovetic
Prepiska sa Nebojsom Medojevicem
Pismo Medojevicu

Subject: Komentar na clanak ZA CIJELI ZIVOT Republika -sa sajta promjene.org

Gospodine Medojevicu procitajte ovaj moj komentar (Tetovaza na ledjima jednog Skotlandjanina) jer znam da znate Engleski jezik.

Hvala najljepsa.
Mijodrag Pupo Jovetic
 

Odgovor Nebojse Medojevica 

Zahvaljujem se na ovom mailu. Razumijem poentu. I ja zivim za dan da vidim
da se Crnogorci izbore za slobodu. Jos taj dan nije na vidiku. Najteze je
biti tiranin samom sebi. I pobjediti samog sebe. 

Pozdrav 

Nebojsa Medojevic
 

Oodgovor Medojevicu

Hvala sto si mi odgovorio na moj e-mail. Puno puta sam ti pisa ali nikada odgovora.
Vidim da si me pogresno shvatio, jer rijecima Williama Wallace nisam mislio sto i ti.
Jas am: Mijodrag Pupo Jovetic  Rodjen na: Cetinju  Vjeroispovijest: CPC  Vijem: aktuelnu Crnogorsku zastavu  Postujem: Srbe,Albance,Hrvate, Muslimane, Bosnjake I druge.

Za vrijeme referenduma sam vjerovao da ti i PzP imate bolji program rijesenja Crnogorskih podjela ali sada u vrijeme usvajanja ustava,  si se ti i tvoja partija spetlja sa neprijateljima svega sto je sa predznakom Crnogorsko i koji su klali narod sirom stare Juge.

Medojevicu da si ima hrabrosti, politickog znanja, i  postovao ono sto je sa Crnogorskim predznakom treba si ti lider PzP i lider SNP poslije referenduma izac pred narod i rec bez straha; Sretno nam obnavljanje drzave CG-e Crnogorci i ako se ja osjecam srbinom, ponosno razvite aktuelnu Crnogorsku zastavu, u nasim crkvama i manastirima ima dovoljno mjesta za CPC i SPC da sluzi cjelokupnom crnogorskom narodu (ovdje u UK to nema problema razlicite vjere upotrbljavaju jednu crkvu) a za jezik se mozemo dogovorit pa zva se on CSHAB ili kako drugo (crnogorski,srpski,hrvatski,albanski,bosnjacki itd), a sada braco idemo da trazimo i zatvaramo lopove i one koji prodase nasu otadzbinu. Kunem ti se u svt. Petra Cetinjskog da bi ja i svi kojima je ime i prezime Crnogorsko posli za tobom, a ti si se pripoijo onima sto blate po Crnoj Gori  i negiraju Crnogorce . Mene licno i moje istomisljenike koji su morali da idu napolje u (Gajetu) si nacera da budemo uz pojedince koji mi bas ne odgovaraju i koji su u svoje vrijeme htjeli zivot da mi uzmu, ali ja sam crnogorac i moje okrsaje sa njima ne stavljam ispred CRNE GORE. 

Procitaj, ovo je iz knjige o Crmnici.Ako se bavis istorijom onda vjerovatno znas,“ moj djed je onaj Petar Jovetic sto je 1932g zakla onoga Srpskog oficira u kasarni Kotor tacnije u zgradi gdje je danas opstina. Tada su crnogorci morali da idu u vjsku u Kotor a oficiri su morali biti Srbi, po naredjenju Aleksandra.  Poslije obuke ustvari osluzenja vojnog roka glavni oficir i komadant Boke bi izasa pred crnogorsku cetu i pita: imali koji od vas da mu nisam jebo crnogorsku majku i da ga nisam osamario? Moj pradjed ti je izasa pred cetom i reka niste meni gospodine komadante. Ovaj oficir ti nebi lijen opsova mome djedu majku Crnogorsku i osamari ga. Pokojni moj djed Petat je samo pita mogu li sada Gosp. Komandante da idem put kuce.. Mozes. Tako ti on krene pjeske sam put Cetinja preko Pastrovica i na pod granicu Cetinjani znaju dje je to svrne kod pobratima rece mu sto se desilo u Kotoru, zamoli ga da mu da njegovo oruzje, puske i sablju i on ti nazad za Kotor prodje strazu u kasarni jer strazar u te ure okolo pola noci je bio njegov najboli drug udje u odaje toga srpskog Komadanta i prekolje mu grklja. Uspio je da pobjegne i crnogorci u Cetinje i okolnim nahijama a i Krsto Zrnov Popovic su ga krili od Srpske Vlasti ja znam imena familija koja su mu pomogli i zavazda sam im zahvalan“.

Eto moj mladi prijatelju zato ti poslah ono“Za cijeli zivot“ onog Braveheart-a jer tako ovdje zovu Skote, i citate William Wallace “they may take our lives, but they'll never take our freedom!" a ti si to pogresno shvatio. Sada posto se treba usvojiti ustav drzave, zastava i jezik, ti si se uortacio sa onima sto pomazu nekoga drugog naredbodavca (onima prije je Slobo predava a tebi sada neki drugi) i negiraju mene i moju bracu Crnogorce. 

I ovo opet ti se kunem svt,Petrom Cetinjskim da cu doci u CG-u, pricati cu Crnogorski jezik, razvit aktuelnu CG zastavu i pjevat zelenaske pjesme, a posto mi vi iz toga bloka prijetite upucavanjem i saljete mi viruse uznemiravate na telefon. Evo vam  informacije u Novembru bit cu u Kotor, Budva, Cetinj, Podgorica pa cete imati sansu, samo vas molim nemoj te me ostavit ziva jer cu ka moj djed, a i da poginem CRNA GORA I FREEDOM nece poci sa mnom jer ona je VJECNA a i ima nas dosta da nastavimo sjeme Crnogorsko. 

I jos ovo pa da zavrzim, Crna Gora nije niciji otirac za ispred kuce pa da po njoj blatite.  Crna Gora je svetinja ponosnog naroda koji je uvijek znava da je odbrani. 
I da te pitam; ako ikad dodjes na vlast kome to i kako ces da komandujes kada si negira CG cak i ovdje u UK i USA, podrza si one dvije  zabokrecine iz Srbije, da je Crna Gora kvazi drzava (ne namjeravan da uvrijedim Srbiju, sano tu olos). Vjerovatno po onome kako pjesnik rece „Otac sina i sin oca cera, jedan bjelas a drugi zelenas.“ Zavadi pa vladaj. 

Mijodrag Pupo Jovetic
 
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006