Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Luka Vukotic

Kako doci na vlast drzave koju na volite - Pitajte Medojevica
Postovana redakcijo, 

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojsa Medojevic pozvao je juce opozicione partije da uvedu privremeni moratorijum na djelove svojih programa koji se ticu indentitetskih pitanja i odnosa sa Srbijom dok ne bude smijenjen aktuelni rezim. 

Medojevic jos jednom pokazuje svoju indiferentnost prema crnogorskoj drzavnosti i ignorisanje otvorenog animoziteta njegovih partnera iz opozicije prema drzavi Crnoj Gori. Umjesto suocavanja sa problemom, kao znacajnim dijelom realnosti Crne Gore, Medojevic predlaze privremeno guranje problema pod tepih, dok se vlast ne smijeni i njegova stranka zajedno sa srpskim blokom dodje na vlast. Sta poslije? Pa sudeci prema njegovom odnosu prema crnogorskoj drzavnosti, da ne govorimo odnosu njegovih partnera, prosudite sta nas ceka. Mozete li zamisliti patrotizam takve vlasti? Mozete li zamisliti zastitu crnogorskih interesa i institucija? ... Mozete li zamisliti demokratiju skrojenu od cetnickih vojvoda, bivsih Milosevicevih marioneta koji cine vecinu opozicije ?Dakle Medojevicevo obecanje glasi "demokratska evropska Crna Gora". Sto od ove tri rijeci ova skupina moze ostvariti ili sacuvati? 
Prema njegovim rijecima, veliki doprinos u toj borbi dale bi i demokratske politicke stranke iz Srbije, "ukoliko bi prestale sa nekontrolisanim izjavama omalovazavanja drzave Crne Gore, koje samo otezavaju i odlazu odlazak posljednjeg totalitarnog rezima u Evropi". 

Najprije, Medojevic treba da se pozabavi clanovima svoje stranke, koji CrnU Goru nazivaju kvazi drzavom. On ne ulazi u sustinu problema permanentnog omalovazavanja i negiranja Crne Gore od kako kaze "demokratskih stranaka" iz Srbije i mnogo sire od toga, nego pokusava samo privremeno da ih primiri jer mu smetaju strategiji potiskivanja patriotskih osjecanja i konacno njegovog dolaska na vlast. 

Medojevic grijesi na isti nacin kao i prije referenduma. Pokusava da osvoji vlast u drzavi prema kojoj ne pokazuje elementarnu naklonost. Za svoje saveznike je izabrao konglomerat stranaka koje najblaze receno imaju animozitet prema svemu sto ima crnogorski predznak.Crnu Goru predstavlja kao zadnju totalitarnu drzavu u Evropi. Ovakvo vidjenje Crne Gore u svijetu necete pronaci. Medojevic sa jasnom politickim ciljem preuvelicava probleme, iskrivljuje stvarnost i time omalovazava ne samo Crnu Goru nego i intelekt njenih gradjana. 

S postovanjem, 
Luka Vukotic 

P.S. PZP je usaglasio stavove o prijedlogu ustava sa ostatkom opozicije. Sto se jezika tice, PZP je prihvatio da on ne treba da se zove "Crnogorski" !  Kako ce se zvati jos nijesu odlucili. Cini se da to i nije toliko vazno. Prioritet je bio da se ne zove Crnogorski. 
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006