Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Luka Vukotic

Re: Neobjavljeni komentar na komentar Dr. S. Pavlovica na PCNEN

Kad sam malo bolje razmislio i kad me je prosao impuls (naslijedjen od djeda i oca), dosao sam do zakljucka da je mozda i bolje ne objavljivati moj komentar. 

Mozda ste i sami shvatili sto je za mene pomalo iritirajuce u nastupima clanova PZP. Ukratko, oni ne zele vidjeti razlicite aspekte problema. Bas kao nekad Slavkovi Liberali, na svaki poziv za balansiranu analizu problema crnogorskog drustva, oni su odgovarali tiradom: DPS, Milo, kriminal, sverc, teror, ... , malo dimanzija, malo boja, ...

Gospodina Pavlovica sam par puta pozvao da bude specifican i pojasni na koji nacin je bilo moguce doci do suverenosti i u isto vrijeme "graditi demokratiju" sa danasnjom opozicijom na vlasti. Jasno, nije odgovorio. Ja mogu da shvatim da je neko anacionalan. Ali ako nije konzistentan! u tome, to uzimam kao prevaru. PZP, ili bar njihov dobar dio se izjasnio protiv suverenosti, ne toliko glasno ali vrlo jasno. Medojevic je sa beogradskih medija uzeo na zub crnogorsku vlast, da bi uskoro izgubio orijentaciju gdje pocinje kritika same drzave. Uskoro se pretvorio u zastitnika srpstva u Crnoj Gori, "kriticara mafijasa Djindjica", ... Zbog toga ih je napustilo nekoliko clanova. Bilo je tu jos primjera. Ne bih duljio. Gospodin Pavlovic se nije cuo u prilikama poput proglasenja suverenosti i sl. Medjutim, kad se dese nesretni dogadjaji na sramotu prije svega vlasti, u momentu se javi sa svojim komentarima, u biti uvijek istim, pojednostavljenim, ali sa intelektuanom glazurom koja moze impresionirati ponekog, ponavljajuci znanu pricu o mafiji, kvazi-drzavi, demokratiji, ... Cijela slika mu je kristalno jasna, bas kao da se na drugoj strani nalaze Svedski socijalisti, a ne konglomerat sastavljen od cetnickih vojvoda, Milosevicevih marioneta i pZP takvog kakav je.

Licno bi bio zadovoljan da trenutnu vlast zamjeni neko bolji - s pecificno, neko ko ce obezbijediti brzi rast zivotnog standarda, sacuvati suverenost, i izgradjivati pravnu drzavu. Iskreno, vise vjerujem u dobrobit evolucije odnosno emancipacije, nego li u teoriju o dobroj opoziciji i losoj vlasti ili obrnuto.
 

S postovanjem,

LV

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006