Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Luka Vukotic

Re: Terazijski Crnogorci i drzava Crna Gora, oci u oci

Gospodine Popovicu,

prvo o stilu vaseg pisma.
U kontradikciji je vase pozivanje na standarde i pravila u demokratskom svijetu i pisanje velikim slovima, koje je u e-mail prepisci jednako vikanju. Pored toga zavrsetak pisma "Sa najvecim prezrenjem" nema nikakve veze sa civilizacijskim standardima.

Rijec obracun, generalno znaci rasciscavaje nesuglasica, problema, sukob i sl. Normalnom covjeku prvo znacenje te rijeci nije sukob ili zlocin tipa Sarajeva ili Srebrenice. Obracun se moze izvrsiti i demokratskim metodima, na primjer referendumom. Ne znam kako ste prakticno zamislili obracun sa "terazijskim Crnogorcima"?  Da li bi mozda Crna Gora poslala svoju mocnu vojsku, granatirala Beograd mjesecima, da bi ga potom "etnicki" ocistila od "terazijskih Crnogoraca"? Mastovito. O tome imaju li gradjani druge drzave pravo glasati u Crnoj Gori nisam govorio, pa je vasa argumentovana pravna analiza ovog pitanja irelevantna za moje pismo.

Interesantno da jaku rijec fasizam olako potezete tamo dje ga nema.  Ja sam naveo neke izjave terazijskih Crnogoraca koje su u najmanju ruku demonstracija netolerancije, negiranja demokratskog prava na slobodno nacionalno izjasnjavanje, i  netrpeljivosto 
prema crnogorskoj drzavnosti (vidjeti izjavu M. Beckovica). Dakle gosp. Popovicu, u izjavi Beckovica da zeli skoru smrt crnogorskoj 
naciji, u njegovom vidjenju drzavnosti CG nastale samo iz nevolje, u njegovom anahronom i   netolerantnom, anti-evropskom i anti-demokratskom lamprdanju o latinjenju, turcenju i crnogorcenju vi ne vidjeste niceg loseg. Moju rijec "obracun" proglasiste za fasizam.

Postoje legalni nacini trazenja autonomije. Pitanje je ko treba da trazi  autonomiju u CG i ko treba od koga da se zastiti. Ocijena je subjektivna stvar.

Lijepo li je drzati prkno u jednoj zemlji a glavu u drugoj. U tom polozaju se mozete fino proteci i noge namociti u Jadran.

S postovanjem,

Luka Vukotic
 
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  March 2005