Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
2001   20001998 - 1999
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Dusan Vukotic
Re: Ko su Hrati

Gospodine Martinovicu, na zalost ne mogu a da se ne nasmijem na vas komentar. Ne samo sto nijeste uspjeli intelektualno spasiti hrvatsku naciju od njenog neumitnog nestajanja, vec nijeste uspjeli ni dokazati da postoji nekakva makedonska nacija, kao ni da su Srbi velikim dijelom Cigani i Turci. Nijeste iznjeli bas nikakve argumente da to potvrdite. Moram  priznati da argumente nijesam ni ocekivao. Vasa arogancija i ismijavanje su samo dokaz vise da sam u pravu, jer kad neko nema sto da rece, onda upavo koristi takve metode.

Dakle, da analiziramo vase tvrdnje. Kao prvo, vi ste izgleda uvjereni u postojanje makedonske nacije koju je Titio, hrvatski nacijonalista, izmislio prije kojih 50 godina. Samo se sjetite ko je bio Aleksandar Makedonski. Slaveni koji su dosli u Makedoniju negdje u sedmom vijeku,sigurno se nijesu zvali Makedonci. Jezik im je
mjesavina bugarskog i srpskog, pa je zbog toga i logicno zakljuciti da su oni ustvari mjesavina ova dva naroda. Uostalom, tako su se nacijonalno osjecali dugo vrijeme.

Izgleda da vi takodjer vjerujete da komunisti mogu praviti pravoslavne crkve kako i kada hoce. Smijesno. Jer kao sto sam rekao, ne moze se napraviti jos jedna katolicka crkva i proglasit neko za jos jednog papu, kao sto se ne moze napraviti ni nova pravoslavna crkva bez dogovora ostalih pravoslavnih crkava. To je protiv svakog zakona i morala. Nemam nista protiv sekti, ali organiziranje nove katolicke crkve, ili nekakve nove pravoslavne crkve suprotno crkvenim zakonima je zlocin.

S druge strane, vi kazete da su Srbi velikim dijelom Cigani. Moram da vas razocaram. Nijesu. Cigani su narod koji se nije mijesao sa drugim narodima, osim u nekim iznimno rijetkim slucajevima. Takav obicaj im je bio ne samo u Srbiji i Crnoj Gori, vec i u Hrvatskoj, Francuskoj, Spaniji, itd.

Vasa tvrdnja da su Srbi znatnim dijelom Turci, takodjer ne stoji. Srbi su prelazili na muslimansku vjeru a ne Turci na pravoslavnu. Najveci broj danasnjih muslimana su upravo Srbi muslimanske vjeroispovijesti, i uglavnom sebe danas nazivaju Bosnjacima.

Vlasi i Cincari su bili stocari koji su pasli stoku po balkanskim brdima i planinama jos u pred-slavensko vrijeme.Govorili su polu-romanskim jezikom. Nestali su isto kao i Iliri, jer se radilo o malim etnickim grupicama.Dakle, to se zove prirodna asimilacija. Nju mozemo vidjeti skoro u svakoj zemlji.U Francuskoj su zivjeli Gali pa su nestali, u Italiji Ostrogoti, Romani, Visogoti...... i da dalje ne nabrajam. 

Medjutim, kao sto postoje prirodne asimilacije koje su historiski neumitne, postoje i nasilne asimilacije. . Hrvati su nastali od Hrvata cakavaca i Slovenaca kajkavaca ( Karantanija je bila sve do Slavonije).....to sam vec jasno objasnio u mom prvom postu. Vjerujem, da kad bi culi kozu da njace, a magarca da muce, ne bi vam bilo nista cudno. Osim zdrave logike vi izgleda  ne priznajete ni tvrdnje Konstantina Porfirogeneta....

Naravno, sve te razne nasilne asimilacije na kraju se otkriju, i pitanje je samo vremena kada ce se ljudi osvijestiti i stati tome na kraj. Zbog toga vam savjetujem da ovakve neljudske metode ne branite, inace cete zavrsiti na smetlistu istorije.

Dusan Vukotic

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002