Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO 
Index of montenet home page 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
 Bozo Vuksanovic
Polozaj Hrvata i Katolika u C.G. (“ montenet.org/religion/hobzor1.htm”)
 

Molim redakciju ili  osobu koja je odgovorna za tekst prezentacije Crne Gore na Internetu, da mi odgovori kako je moguce da se dvadesetostrani pamflet, sa gore navedenom naslovnom stranicom našao tamo dje mu je najmanje mjesto. Dali su sa ovijem tekstom (pa molim vas lijepo radi se o prezentaciji jedne drzave ostalome svijetu) upoznati odgovorni ljudi u vladi, odnosno resorno ministarstvo ?
Ukoliko mi necete odgovoriti ili ne mozete (u posljednje vrijeme imam teskoce u komuniciranju sa crnogorskijema nezavisnim medijima putem elekronske poste ?) zelim vas ukratko upoznati sa svojijem gledištem u vezi sa pomenutijem tekstom alias pamfletom.
Bez obzira na vase blijedo, traljavo i na kraju nepotrebno ogranicenje na kraju teksta, njegov kljucni dio predstavlja vrijedjanje crnogorskoga naroda i ostalijeh naroda i narodnosti koji smatraju Crnu Goru za svoju domovinu, predstavlja grub napad u obliku svojatanja, citaj otvorene pretenzije, na veliki i u mnogocemu najljepsi dio njezine teritorije, istorije i kulturnoistoriske bastine. 
Pamflet je  uvijen u celofan pomocu vjestoga izvrtanja mnostva (nestrucno i ponedje netacno) prepisanijeh i  kontekstno navedenijeh, inace dobrijem dijelom vjerodostojnijeh istoriskih dogadjaja, koji se u poznatom stilu  koriste za pisanje novodobnijeh nacionalistickih kvaziistorija. Za Crnu Goru nista novo samo sto je, u ovome primjeru i nazalost, velikosrpski nacionalizam zamijenio velikohrvatski.
Zato vam predlazem da sto prije micete to ruglo sa Interneta i da izaberete, medju  ljudima hrvatske nacionalnosti sa najvisim naucnim zvanjima, koji zive i stvaraju u svojoj domovini Crnoj Gori - covjeka ili vise njih, koji ce jednako kriticno (dje treba) a sto je najvaznije korektno, istinito, argumentovano i posteno (naravno u sorazmjernome obimu) napisati tekst o istoriji i polozaju Hrvata i ostalijeh katolika u Crnoj Gori.
 
 

Ljubljana, 24. 07.1998                                                                     Bozo Vuksanovic
                                                                                                          Sisenska 44
                                                                                                          Ljubljana

 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org    
 
 
 
 

 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous 
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published  
 Copyrights©
webmaster@montenet.org 
Montenet 1997 
 
 All rights reserved. Last updated  March 1998