Komentari

Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO

Mirko Vojvodic

Cestitka i sugestije

Postovana gospodo,

veoma me je obradovalo vase pojavljivanje na Internetu, mada sam ubijedjen da je sa tim moglo i da se porani. Ovo najvise iz razloga, sto u Americi i te kako znaju da prave razliku izmedju dobra i zla, a one price kako njih nista na ovom svetu ne interesuje, nemaju nikakvu podlogu. Veoma su dobro informisani o svemu sto se desava na sve cetiri strane svijeta, sto ne treba da cudi, jer bez preterivanja, bez ikakvog napora i odricanja sebi mogu da priuste sva dostignuca visoke tehnologije, sto naravno obilato i koriste.

Valjda zbog poslednjih dogadjaja na Kosovu, vise nije sve jedno, da li je neko Srbin ili Crnogorac, ali mi se cini, a verujem da mnogi dijele moje misljenje, da bi oko porijekla Slobodana Milosevica, neke stvari trebalo i definitivno da se rasciste. Ne znam ni jednog Crnogorca (mozda ih i ima), cija zena nije uzela njegovo prezime nakon vjencanja. Ciji sin pod krinkom nekakvog sportiste (automobilista ?), oruzjem seje strah po srbijanskim palankama, i cija cerka, posle prilicno burnog mladalackog doba (ne zelim da upotrebim jace rijeci), hara medijskim nebom zemlje kojoj sve vi- se prijeti totalna izolacija. I ne samo to. Na sta su sve spremni clanovi te porodice, ako tako mogu da ih nazovem, najbolje su pokazali dogadjaji iz decembra u Crnoj Gori (i mnogo pre toga). Trebala im je krv, i krv je pala. Najprije kod nas, a sada i na Kosovu. Verovatno mnogi jos uvek ne znaju, da je Drenica, koja je bila popriste velikih sukoba prije nekoliko dana bila crna tacka i za same Albance. Zaobilazili su je u velikom luku. Gradjani naravno. A onda se, moram priznati, prilicno vesto, majstor za probleme setio da tamo naseli neke nesrecne Srbe koje je on licno raskucio, jer mu je trebala rezerva, u slucaju da mu planovi sa Crnom Gorom ne uspiju. I na srecu nisu mu uspjeli, prije svega zahvaljujuci trijeznim glavama onih koji su se u ovim zaista nikad tezim vremenima, usudili da stanu na stranu razuma. Sa velikim simpatijama pozdravljam svaki potez kako Mila Djukanovica, tako I Svetozara Marovica, koji ce nadam se, mudrom politikom uspijeti da pridobiju naklonost zapada, bez kojeg se, kako god to zvucalo, ne moze zivjeti, ali istovremeno izrazavam bojazan da se na tom njihovom putu ka cilju, ne isprece neki novi Momiri i Emili. Ubijedjen sam, da ako se ponovo ne upletu u "mrezu" Milosevica, Crna Gora ce u vrlo kratkom roku biti ono sto je Monako, San Marino,Kuvajt... i bolje. Zelim vam sve najbolje u daljem radu, ali ujedno u ime svih Crnogoraca u Americi, saljem vam apel da nas blagovremeno o svemu informisete. Barem sada, u eri kompjutera to nije tesko.

Mirko Vojvodic

Index of montenet home page 
 

 

Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous

 

 
 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org     

 

   
 

 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous

[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 

 

 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 

 Copyrights©

webmaster@montenet.org

Montenet 1997 
 

 All rights reserved. Last updated  August 1997