Komentari

Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO

Index of montenet home page 
 

 

Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous

 

Pripremio V.R.

VASKRSLA JE CRNOGORSKA CRKVA

Episkop Mihajlo uputio poslanicu vjernicima za uskrsne praznike

Cetinje-Crnogorska pravoslavna crkva povodom nastupajucih uskrsnih praznika uputila je pozdrave i blagoslov "svojoj duhovnoj braci i svijema vjernim sinovima i scerima".

Danu vskrsenja,kako je istaknuto u poslanici episkopa Mihajla, raduju se sve sile nebeske, "raduje se iad koji zablista od svjetlosti, od prisustva sunca slave, jer ono darova zivot ozaloscenijem precima". -Radujemo se i mi braco Crnogorci i sestre Crnogorke vaskrslom Gospodu,vaskrsloj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi,vaskrslom crnogorskom narodu, jer i mi imamo pravo na crkvu, naciju, jezik i drzavu kao i svi srecni narodi koji se time ponose. Mi smo narod koji hoce i zeli slobodan casni krst, kojega su nosile mudre crnogorske vodje pod zastavom crnogorskom, zadivili Evropu svojom izdrzljivoscu, junastvom, slobodom, istorijom, kulturom i humanizmom i pokazali se dostojnim i ravnopravnijem evropskijem narodima-stoji u poslanici episkopa Mihajla, uz isticanje da je "vaskrsli Gospod sacuvao Crnu Goru i Crnogorsku pravoslavnu crkvu, koja se mirno i ljubavlju Hristovom ponovo zasjati u svojim hramovima". Svetu uskrsnu liturgiju episkop Mihajlo sluzice u kapeli"Svetog Petra Cetinjskog-Cudotvorca"na Cetinju u nedjelju i utorak od deset sati, a u ponedeljak u isto vrijeme u crkvi "Sveti Djordje" na Vucjem Dolu("Vijesti"Podgorica).

Priredio V.R.

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org     

 

   
 

 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous

[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 

 

 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 

 Copyrights©

webmaster@montenet.org

Montenet 1997 
 

 All rights reserved. Last updated  March 1998