Komentari

Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO

Index of montenet home page 
 

 

Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous

 

Savic Rasovic

Re: Odgovor Drecunu

Cinizam

Gospodine Drecun,

Procitah ovu vasu buruntiju i pravo da Vi recem nista ne poimah. O cemu Vi to? O kojoj sekti? O kojim komunistima? Sto Vam znace oni navodnici? Vidju da se rugate rijecima koje su sad precerano ijekavske, ali na kraju bolje je jednu rijec napisati "nepravilno" no besjedu bez smisla i konca. Vas covjek ne moze ukapirat da je sest fakulteta zavrsio. A vidite nas ne interesuje prijavljivanje u spisak crkava Amerike. Za to se ima vremena, no cekamo da utulimo ono nevrijeme u Crnoj nam Gori dje jedan njen crkveni poglavar naziva Cetinjane bagrom, besposlicarima, ka da na Cetinje ima toliko toga da se cini, a svjestenike koji mu ne ljube skute satanistima. Cekamo da uzdimo zublju nase duhovnosti. Nafatale su se prasina i paucina. Kad ta crkva shvati da je njena misija na zemlji hriscanstvo a ne srpstvo, mene prvoga nece interesovati kako joj pocinje epitet, srpska, crnogorska, tutankamonska... Kad nasi svjestenici pocnu obilazit bolesne, kljaste, siromasne, slijepe i fiziceski i duhovno, kad budu crkvene dvjeri otvorene zaposve za svakoga, onda cemo bit i mi bolji i oni nama miliji. Kad im bude ona Cigancica sto se prodaje na autobusku stanicu podgoricku milija no ijedna ikona onda ce i oni bit bogu-mili, i mi cemo imat od koga naucit sto to znaci bit hriscanin. Gospodine Drecun vas cinizam je trula jabuka, brzo se iz ustiju ispljune, a ostavlja nam svima los ukus.

Neka ste vi mene zivi i zdravi, ali Vi ste cinik, i kako rece Oscar Wilde, to su ljudji koji znaju cijenu svacega a vrijednost nicega.

"Savic Branov Rasovic" 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org     

 

   
 

 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous

[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 

 

 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 

 Copyrights©

webmaster@montenet.org

Montenet 1997 
 

 All rights reserved. Last updated  March 1998