Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO 
Index of montenet home page 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Odgovor gosp.Vuksanovicu: Polozaj Hrvata i Katolika u C.G.

Postovani Gospodine Vuksanovicu 

Zahvaljujemo se na posti i clanku koji ste prilozili. Clanak ili pamflet, kako ga Vi zovete, je prenijet bez ikakve recenzije iz 'Hrvatskog Obzor-a' kao demonstracija vidjenja hrvatskih medija polozaja hrvatske manjine u C.G. Mi smo eksplicitno napisali na dno ovih stranica da je to 'link' za ... i da "Pogledi izrazeni na ovim stranicama su autorski i ne predstavljaju politiku ili poziciju MonteNet-a". Bili bi smo Vam zahvalni za sugestiju kako da se ogradimo ot istog a da to izgleda manje "blijedo i manje traljavo" kako Vi kazete. 

Mi, kao i Vi, ne dijelimo ove poglede ali ne mislimo da smo ih trebali ignorisati. Uostalom Vi sami primjecujete da "u ovome primjeru i nazalost, velikosrpski nacionalizam zamijenio velikohrvatski". Predpostavljamo da ne marite sto mi  djelimicno ukazujemo na opasnost od postojanje oba ova nacionalizma iako to nije glavna tema MonteNet-a. Stavise, kad bi imali dovoljno vremena i prevodilackih sposobnosti rado bi smo prenijeli nedavni integralni govor celnika "Oslobodilacke Vojske Kosova" koji otvoreno polaze pravo na dio teritorije C.G. Nikako ne smatramo da je na odmet nasim citaocima da budu obavijesteni sto komsije C.G. misle o njoj. 

Posto je MonteNet sasvim otvoren medij svakome je ostavljena mogucnost da izrazi svoje poglede bez obzira na poglede MonteNet-a. Sa zadovoljstvom cemo publikovati pisma ili autorske tekstove u vezi bilo kojeg subjekata koji se tice C.G. Nepotrebno je naglasavati da su prilozi predstavnika manjina veoma pozeljni. MonteNet, medjutim ne moze diktirati hoce li ovi prilozi biti podrska nacionalistickih aspiracija ili ce se pridrzavati geslova cojstva i junastva Marka Miljanova i drugih crnogorskih velikana. U istom smislu, MonteNet bi sa zadovoljstvom publikovao  "tekst o istoriji i polozaju Hrvata i ostalijeh katolika u Crnoj Gori" u formatu i od autora sa referenacama naznacenih od Vas, ali nam se do sada, nazalost niko nije javljao po tom pitanju. 

Jos jedanput se zahvaljujemo na pismu i zelimo Vam sve najbolje

MonteNet
 

 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org    
 
 
 
 

 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous 
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published  
 Copyrights©
webmaster@montenet.org 
Montenet 1997 
 
 All rights reserved. Last updated  March 1998