Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page 
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Rab Boziji Hadzi - Igor Reljic
Pomaze Bog!

Molitvama Presvete Bogorodice, Svetog Pretece Krstitelja Jovana, Svetog Ilije, Svetog Nifonta, Svetog Save, Svetog Prvomucenika i Arhidjakona Stefana, Svetog Arhistratiga Mihaila, Svetog Andrije, Svetog Luke, Svetog Nikole, Svetog Velikomucenika Georgija, Svete Marije Egipcanke, Svetog Cara Lazara, Svetog Vasilija Velikog, Svetog Vasilija Ostroskog, Svete Katarine, Svetog Vladike Nikolaja, Svetog Jovana Sangajskog, Svete Ksenije, Svete Jelisavete, Svete Varvare, Prepodobnog Oca Justina, svih srpskih Novomucenika i svih svetih roda srpskoga:

Ovo pismo Vam pisem sa velikom nadom da cete ga uslisiti. Srpski rod se, evo, nalazi na jednom mucnom mestu u svojoj istoriji, mucnom i duhovno i telesno, oslabljen mnogim neokajanim gresima, zaveden laznim ideologijama i pod pretnjom unistenja od strane mocnika ovoga sveta. Na zalost, najgore od svih zala je dusegubna zatrovanost, zastranjenost i duhovno siromastvo naseg naroda, uzrokovano dugogodisnjem carovanjem zla u srpskom rodu, sto nas je toliko otudjilo od Boga, pa i od nas samih, tako da, ne samo prestali biti Pravoslavni, nego smo u velikoj meri prestali biti i ljudi. Zlo se sada nadvilo nad nas i na celu zemlju, mnoge Gospod prizva sebi iz tog naseg mraka bezboznickog i mnogi se odazvase, posebno mnoge mlade duse, koje molitvom, pokajanjem i sa pomocu nasih Svetih ciste obraz nas pred Bogom. 

Srpski rod je dao mnoge Mucenike, koji nas sa velikom silom, od Boga im datom, pomazu, zastupaju, lece i upucuju. Mnogo je Svetih zastupnika pred Gospodom; mnogo znanih, a mnogo i neznanih. Mnogi Proslavljeni i ovde, na zemlji, a mnogi jos uvek ne. Sada, pored mnogih Svetih, Srbija ima jos dva zastupnika pred Gospodom; dva svedoka istine, koji svoje svedocenje potpisase mucenistvom u odbrani nase Pravoslavne vere i roda srpskoga. Ta dva mucenicka stuba istine, cestiti nas kralj Aleksandar Karadjordjevic i njegova svetost patrijarh Varnava ocekuju od nas molitve u njihovo ime, da nas zastupaju pred Carem Nebesnim.
 

Molim Vas, stoga, da me saslusate i sa Bozijom pomocu, molitvama Presvete Bogomajke i svih srpskih novomucenika, usvojite ovu inicijativu za kanonsko proslavljanje srpskih novomucenika: blagocestivog kralja Aleksandra i njegove svetosti patrijarha Varnave, koji postradase svedoceci Istinu. Tako bi srpski rod dobio jos dva sveta imena, kojima molitveno, da u pomoc vapije i koji, od Tvorca, za nas milost traze. Hvala milostivom Bogu sto nam ih dade. 

Mislim da bi bilo isuvise pisati u ovom pismu o velicini srca, istine i pravednosti ovih Bogougodnika koji mucenicke krune zadobise, jer njihove vrline bejahu poznate, ne samo nama Srbima, nego i napacenom ruskom narodu i Crkvi, koji u to vreme izmicuci krvozednim komunistima 1918. godine pod zastitom Bogorodicine cudovorne Ikone Kurske, napusti Rusiju i u velikom broju se uputise u neizvesnost. Molitvama Bogomajke behu dovedeni u Srbiju, pod okrilje cestitog kralja naseg Aleksandra, njegove svetosti patrijarha Varnave i celog srpskog naroda, koji tada pokazase velicinu svog srca. Ova inicijativa je naisla na posebno veliki odjek, ne samo medju nama Srbima, nego i medju Rusima u dijaspori, mirjanima, jerejima i arhijerejima Ruske Zagranicne Crkve, koji se rado secaju i u svojim molitvama pominju mucenicki postradalog, naseg cestitog kralja Aleksandra i njegove svetosti patrijarha Varnave.

Zato Vas, jos jednom molim da nas uslisite, usvojite ovu nasu inicijativu i uz Boziju pomoc proslavite ova dva srpska velikomucenika.

“ Jer je skupa pred Gospodom smrt svetaca Njegovih”

Gospode Isuse Hriste, Sine Boziji, pomiluj i spasi ceo srpski rod, molitvama Bogomajke i novomucenika Tvojih. Amin.

Rab Boziji Hadzi - Igor Reljic
sa bracom u Hristu

Adresa: 48-56 44 th St. #
Woodside, NY 11377
USA 
                                                                          Telefon: (718) 937-3381
 
 

 
Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org 
   
 

 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 
 Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997 
 
 All rights reserved.
Last updated  December 1997