Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page 
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Igor Reljic
POMAZE BOG!

Molitvama Presvete Bogorodice, svetog Save, svetog Simeona Mirotocivog, svetog prvomucenika i arhidjakona Stefana, svetog Arhistratiga Mihaila, svetog Nikole, svetog velikomucenika Georgija, svete Marije Egipcanke, svete Velikomucenice Irine, svetog Jovana Zlatoustog, svetog Efrema i Isaka Sirijskog,  svetog cara Lazara, svetog Vasilija Ostroskog, svetog Petra Cetinjskog, svetog Jovana Sangajskog i S.F.  svetog vladike Nikolaja, prepodobnog oca Justina i svih svetih roda srpskoga:

Evo pisem vam gledajuci veliku muku naseg naroda, koju i mi ovde u daljini nosimo svojim srcima i molimo dragog nam Gospoda da nam oprosti grehe i odstupnistvo i umilostivi se na nas.  Tako, u molitvama nasim trazimo milost za rod nas.  Sad nas je zlo pristislo sa vise strana i jedini izlaz iz ove situacije je u okajavanju nasih grehova i najveceg naseg greha -odstupnistva od  Gospoda.  Zato samo od Njega treba i pomoc traziti, nebilismo sve nase zlo mukom I krvlju morali spirati.  Pisem Vam ove redove sa nadom u mir i spasenje roda srpskoga jer treba pozuriti sa okajavanjem nasim pred Gospodom. Sveti Sava, duhovni otac nase Crkve, uvek je zastupao svoje stado pred Bogom i pomagao mu na sve nacine, pa tako i danas, kada je njegovo stado okruzeno vukovima zbog svojih grehova i kada je bezdan otvorio svoja usta da nas proguta, kako telesno tako i duhovno i svede ziva u pakao, sveti Sava ni sada ne prestaje usrdnu molitvu za nas gresne.  On proliva suze pred Tvorcem za nas gresni rod srpski (“Nebesna Liturgija”) i moli Covekoljupca da nas uslisi.  Mi gresnici ovde, na zemlji treba da se sa sto vise Bogougodnih dela trudimo da od Svevisnjeg izmolimo oprostaj za otpadnistvo koje se direktno desilo 1945 g. a indirektno i pre kroz takozvano lazno prosvetiteljstvo i promene u ustrojstvu vladavine kralja, ustrojstva skole i celokupnog nacina zivota za koje se nikad ne pokajasmo a koje je prvi uzrok svega ovoga sto nam se desava.  Sveti Sava  nas nikad ne ostavi bez pomoci pa smo tako Blagodacu Bozijom i molitvama nasih svetih mi Srbi poceli izgradnju Hrama Svetog Save na Vracaru, sto bi nam moglo biti od velike pomoci pri skidanju prljavstine sa lica pred mnogomilostivim Bogom.

Na osnovu dosada recenog, molim Vas da saslusate sledece predloge, mene 
nedostojnoga:

PRVO:   Da se Hram Svetog Save proglasi Crkvom-pokajnicom Srpskog naroda za otpadiju od  Boga sa nadom u milosrdje Bozije.

DRUGO:   Da se sto pre omoguce uslovi za sluzenje akatista, pokajnih Kanona, Molebana, Liturgija i postepeno zavrsavati i oslikavati Hram, ali sa sluzbama uz Boziju pomoc poceti sto pre.

TRECE: Cela ova pokajna akcija moze biti i novi podsticaj prikupljanju sredstava u kojoj mogu ucestvovati svi roda srpskoga pomazuci izgradnju po svojim mogucnostima i savesti.

P.S. Za primer moze da posluzi ponovna izgradnja pokajne Crkve Hristu  Spasitelju u Moskvi i sluzbe koje se pomekad tokom izgradnje vrse danonocno uz nadu u Boziju milost..

Evo, ono sto izadje iz srca, ja Vam napisah, uz blagoslov mog duhovnog oca Joakima i molim Vas da razmotrite i ako Bog da, prihvatite predlog ove akcije za pokajanje srpska naroda, nebili se bar malo olaksalo breme nasih greha i da bismo Bozijom Rukom bili izvedeni iz zla u kome se nalazimo.  Daj Boze da se sto pre latimo posla, jer sada je vec prilicno kasno.

GOSPODE ISUSE HRISTE, BOZE NAS OPROSTI NASU OTPADIJU I SPASNI SRPSKI ROD GRESNI AMIN
 

Rab Boziji Hadzi-Igor Reljic
sa bracom u Hristu
 

Adresa:   48-56 44th St. #4J 
Queens, NY   11377
USA

(718) 937-3381

 
Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org 
   
 

 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 
 Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997 
 
 All rights reserved.
Last updated  December 1997