Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page 
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
                
Komentari citalaca: 

Vojislav Rasovic-Drekalovic

Pisanje Matije Beckovica,

Uzece mnogo vremena i naucnog ispitivanja da se izuce sukobi na Balkanu i pojave samog Matije Beckovica i njegovog pisanja. Njegova pojava, medjutim nije jedinstven slucaj, ali je tome otpadnom rezidivu nemorala potpuna suprotnost dijelu vojvode Marka Miljanova i drugih Crnogorskih velikana etike, cojstva i humanosti. Njihova su knjizevna dijela vjecna i ukras ne samo svih Crnogoraca, nego i drugih Slovenskih i drugih naroda koji zive sa Crnogorcima a i sire.

Kaze se da je i sam Bog, koji predstavlja za vjernike dobrotu i ljubav, stvorio i samog Lucifera otpadnika od dobrote i predstavnika zla cijelog covjecanstva.

Mi moramo da prihvatimo Matiju Beckovica kao i pojavu optuzenog ratnog zlocinca Radovana Karadjica. Za sociolosko je ispitivanje njihova pojava u Balkanskoj kasapnici. Iz brojcano malih naroda cesto se uzdizu humani velikani ali nazalost i oni suprotni; zlikovci koji zele da se popnu do mitoloskih visina drugih naroda. Kao primjer Napoleon Bonaparta uopste nije Fracuz (Korzikanac je), Adolf Hitler je Austrijanac a ne Njemac, osvajac Kine Dengis Kan, Mongol i tako dalje.

Pisanja Matije Beckovica su bezvrijedna isto kao danasnje gusle,koje su se pretvorile iz oslobodilacke poruke u mitomanske, krvolocne i osvetnicke tirade. Nije ni cudo jer ovim primitivan azijatskim instrumentom Matija Beckovic i njemu slicni u danasnje doba na ulasku u treci milenijum imaju srodnost da prijete humanizmu, Crnogorcima i drugim narodima. Matija pljuje po obrazu i casti Crnogoraca.
Neka cera i docera-doci ce tome kraj, ako Bog da!

                       Vojislav Rasovic-Drekalovic

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org 

 
 
 
   
 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 
 Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997 
 
 All rights reserved.
Last updated  August 1997