Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page 
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
 
IZABRANA NOVA UPRAVA CRNOGORSKE ETNICKE ZAJEDNICE AUSTRALIJE

U petak, 22.01.99. godine, odrzan je godisnji sastanak nasega udruzenja. Ove godine Izborna skupstina je odrzana sa malim zakasnjenjem iz opravdanog razloga, jer su se ocekivali glasacki listici upuceni svim finansijskim clanovima. Kada se ima u vidu da se veliki broj nasih clanova nalazi van Sidneja (Perth, Adelaida, Darvin, Port Hedland, Tasmania ) onda je sasvim razumljivo ovo prolongiranje. Prebrojavanjem glasackih listica utvrdjeno je da je clanstvo u potpunosti odalo priznanje i podrzalo dosadasnji nacin vodjenja Udruzenja. Predlozeni sastav Uprave prihvacen je od strane clanova tako da  Upravu za 1999.godinu cine:
Mihailo Mandic, predsjednik, Sydney
Jovan B.Ilic, potpredsjednik, Adelaida
Zarko Djuranovic, sekretar, Sydney
Veselin Nenezic, blagajnik, Sydney
Milovan Gojovic, clan, Sydney
Ksenija Radulovic, clan, Perth
Djordjije Ilickovic, clan, Sydney
s' lijeva na desno:Z.Djuranovic,M.Gojovic,V.Nenezic,M.Mandic i Dj.Ilickovic - nedostaju J.Ilic izIzrazena je nada da ce ova Uprava nastaviti da radi u dosadasnjem pravcu, dajuci prednost savremenim sredstvima tehnologije. S time u vezi ovo Udruzenje se moze pohvaliti da je realizacijom sopstvenog web site postiglo izvanredan uspjeh na prezentaciji ovog udruzenja sirom svijeta. 
Zahvaljujuci nasem web site-u redovno informisemo cjelokupnu javnost o svim zbivanjima vezanim za nase udruzenje, prenosimo vijesti iz ovdasnje stampe vezanih za Crnu Goru kao i komentare na program SBS radija na srpskom jeziku. Dakle, mozemo reci da smo, iako malobrojni u odnosu na ostale etnicke zajednice bivse Jugoslavije, nasim znanjem postigli daleko vise. Putem naseg web site i mi imamo nase 'novine', nas 'radio', nase vijesti. Imamo vezu sa citavim svijetom. Svakodnevno nam se javljaju iz svih krajeva, a najvise iz Crne Gore. 
Zahvaljujuci Internetu u stalnoj smo vezi sa nezavisnim asocijacijama u Crnoj Gori (PEN Centar, Matica crnogorska ), sa predstavnicima Vlade Crne Gore, novinskim kucama kao sto su Monitor, Pobjeda, Vijesti, Trend, sa TV Crne Gore kao i radijom. 
Saradjujemo sa vlasnicima ostalih web site-ova vezanih za Crnu Goru. Linkujemo se uzajamno, razmjenjujemo informacije i pomazemo jedni drugima. 
Isto tako moramo se pohvaliti da nas ne zaboravljaju ni iz Crnogorske pravoslavne crkve od kojih smo dobili crkvene kalendare za 1999. kao i prvi broj casopisa Lucindan.

Velika vecina clanova shvata znacaj i moc sredstava moderne tehnologije i cijeni napore koji se cine u pravcu ukljucivanja Udruzenja u svjetske tokove prenosa informacija. 
Nastavljena je izvanredna i korisna saradnja sa Savezom etnickih zajednica NSW i Migrant Resource Centre od kojih smo dobili prostorije na koriscenje danima koji nama odgovaraju - bez ogranicenja. Ovo je ujedno doslo i kao rezultat naseg korektnog odnosa prema njima.
Udruzenje upucuje javnu zahvalnost listu Novosti koje su, jedine, korektno izvjestavale o svim nasim aktivnostima cime predstavljaju rijedak  primjer korektne novinarske etike. 

Predsjednik Udruzenja
 

Mihailo Mandic
 
Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org 
   
 

 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 
 Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997 
 
 All rights reserved.
Last updated  December 1997