Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO 
Index of montenet home page 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
MONTENEGRIN ETHNIC ASSOCIATION OF AUSTRALIA
PO BOX 392, KOGARAH NSW 2217, SYDNEY, AUSTRALIA
Reagovanje Crnogoraca iz Australije povodom, nedavnog, gostovanja Z.Kalezica 

Ovih dana na gostovanju u Australiji se nalazi "Legenda zabavne muzike Zoran Kalezic", kako javlja ovdasnja, srpska, stampa. Da bi dobio priliku da se pojavi po sumnjivim sidnejskim klubovima, svaki pjevac, pa i Zoran, mora da ispunjava odredjene uslove.

Prvi je da je na 'pravoj' strani. Samim svojim zivljenjem u Beogradu i titulom koju nosi, a koja je i ovdje ponovljena bezbroj puta: " Predsednik udruzenja estradnih umetnika Srbije", taj uslov je i vise nego ispunjen. 

Drugi  je da svoju lojalnost iskaze u pisanoj formi za sto je zaduzen "SVETSKI SRPSKI GLAS", list cije su stranice dostupne samo onima koji uporno negiraju postojanje crnogorskog naroda. I to je odradio, uz posebnu cast - kako kaze, sasvim uspjesno, kao sto se vidi iz dijela intervjua kojeg vam saljemo. 

Majkl Babic: Sta biste izdvojili kao poseban dozivljaj u Vasoj dugoj i bogatoj muzickoj karijeri?
Z.Kalezic: Moj deda je bio Solunac koji je sa osamnaest godina dosao iz Amerike da se bori za nasu Otadzbinu. Osecam se uvredjenim kad mi neko kaze da je bolji Srbin od mene! Volim onu zemlju jer sam iz takvih korena koji su zrtvovali zivot za svoju zemlju…..
Majkl Babic: Poruka citaocima "SVETSKOG SRPSKOG GLASA" i ljubiteljima Vasih pesama?
Z.Kalezic: Da postuju svoju veru! Ne smemo zaboraviti ko smo, da samo sloba (valjda je ovo stamparska greska) Srbina spasava, da budemo braca koja niko ne moze podeliti. Bio sam srecan kada se devedeset i osam posto Crnogoraca izjasnilo da zive sa svojom bracom u Srbiji i to je bratski, tako treba politiku voditi Njegos je bio mnogo mudriji od nas i sve sto je pisao posvetio je srpstvu…. Postujem svakog koji postuje svoje poreklo.
 
Treci uslov nije stigao da ispuni, a to je da pisanu izjavu pretoci u govornu, za sto je zaduzen nacionalisticki SBS radio program na srpskom jeziku. Nije uspio, jer je njegov idejni vodja, g-din Ljubisa Radulovic, na godisnjem odmoru. Tako je, za kratko, otupila sovinisticka propaganda ovoga radio programa (ali ne i prestala). 

Ovo pisemo iz razloga da stavimo na znanje nasim pjevacima, Crnogorcima, da ne krecu put Australije, jer nema toliko Crnogoraca koji bi im napunili sale - ukoliko nijesu spremni da zgaze na svoj nacionalni identitet ( po mogucnosti - ekavicom).
 

UPRAVA
 
 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org    
 
 
 
 

 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous 
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published  
 Copyrights©
webmaster@montenet.org 
Montenet 1997 
 
 All rights reserved. Last updated  March 1998