Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page 
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
                
Komentari citalaca: 

Montenegrin Cultural Society of Toronto  

Ministar Budimir Dubak

Prije nekoliko dana smo uputili protest Ministarstvu za veze sa Srbima van Srbije, zbog otvorenog nipodastavljanja Crnogorske nacije i drzave, sto je prenijela Montena Fax i Pobjeda.

Ocigledno nijesmo krenuli dobrim redosledom.Prije nego Srpskoj vladi sa protestima smo trebali poceti  Crnogorskoj vladi,gdje su,n a nase veliko razocarenje, mjesto nasli ministri-asimilatori, knjizevnici-velikosrbi. Ako je za gospodina Dubaka "Gorski Vijenac"srpska biblija, a Kosovo temelj nase besmrtne kuce, predpostavljamo da je Crna Gora jedna sobica u toj kuci. Njegovu cijenjenu publikaciju nijesmo citali. Mozemo samo slutiti da Dubak pod svrgnutim krovom smatra staru Njegosevu kapelu. Pitamo se dali Dubakzali za ovom kapelom zato sto je bila ljepsa  ili vrijednija od mauzoleja, ili zali za Karadjordjevicima, koji su je napravili. Moze li se ikakav Mauzolej, ma kako grandiozan bio, mjeriti sa kapelom napravljenom od cuvene srpske dinastije ,namjenjene najvecem "srpskom" pjesniku Pitamo se ko su vandali koji su podrivali i rasturali temelj? Ko god bili, po Dubaku, nece sprijeciti nova rusenja, dakako opravdana i humana ovaj put, i ponovo vracanje Aleksandrove kapele Crnogorcima na dugo sjecanje na svoga voljenog kralja. Sto u ovom sudbonosnom trenutku po opstanak Crnogorske drzave znaci odabir ovakvih ministara? Je li ovo u interesu Crne Gore i Crnogorskog naroda? Evo se Crnogorska drzava i kultura nemilice svojata i ponizava zadnjih deset godina. Taman kad smo pomislili da tome dolazi kraj, evo nam novi samar,ni od koga drugog do od novog ministra kulture Crne Gore.

                            S postovanjem,
Montenegrin Cultural Society of Toronto

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org 

 
 
 
   
 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 
 Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997 
 
 All rights reserved.
Last updated  February 1998