Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page 
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
                
Komentari citalaca: 

Goran Krivokapic: O Beckovicu (Montenet dnevne vijesti 05.01.'98) 
Nenada Kilibarde: Komentar Amfilohijine izjave  (Montenet dnevne vijesti 07.01.'98)
  

Goran Krivokapic: O Beckovicu

Nemam nist protiv da se na ovim stranicama nadje i intervju sa M Beckovicem. Srpska svijest kod dijela Crnogoraca se ne moze poricati i to nikad i nije bilo sporno. Problem je sto dio (Veliko)Srba ne priznaje postojanje Crnogorske nacije, medju kojima je I Beckovic. Ko moze poreci da sam ja nacionalno Crnogorac. Citav zivot sam se tako osjecao i izjasnjavao. Ako se, na kraju vecina Crnogoraca tako izjasnila, ovo je Beckovicev problem.  

Moram primjetiti da mi se, kao i uvijek kad procitam Matijine besjede o Crnoj Gori podigne pritisak. Uvijek sam se pitao sta je to kod njega sto neke Crnogorce hipnotizira. Sve sto ja vidim je velikosrpska mitomanija i guslanje. Za njegovo pjesnistvo ne dajem ni centa. On je mizerni politikant sa izvjesnim darom za naraciju.  

Predlazem da otvorite neki forum na kome bi se culo i misljenje drugih o slicnim temema.  

Pozdrav.  
Goran Krivokapic, Toronto  
 

 Nenad Kilibarda: Amfilohijeva izjava
07.01.98.Stavanger-Norway
Komentar na: "Danasnji hit" Montenet vijesti od 07.01.98.

Izjava Mitropolita crnogorsko-primorskog gosp.Amfilohija Radovica:"Da izvan Mitropolije cetinjske nema druge pravoslavne crkve u Crnoj Gori i da treba hapsiti sve Crnogorce koji su za Crnogorsku pravoslavnu crkvu,nije nista drugo nego zalosna cinjenica da je i on bio i ostao zatocenik komunistickog jednoumlja koje je imalo uticaji na crkvu kod nas,naravno na svoj nacin.Ja ne volim i zalostan sam sto se nas narod dijeli, sto to vidimo danas u Crnoj Gori,a pogotovu ne da se dijeli nasa svetinja,nase pravoslavlje ,nasa crkva u Crnoj Gori.Ako se pravoslavna crkva u Srbiji zove Srpska,a zasto se pravoslavna crkva u Crnoj Gori ne bi zvala Crnogorska.Kome to smeta???

Ako vec hocemo da imamo zajednicku crkvu,zasto se ne bi zvala samo Pravoslavna crkva,u Srbiji , odnosno Crnoj Gori. A to svojatati tudju crkvu i negirati Crnogorsku nacionalnost, nije nista drugo nego negirati jedan narod i njegovu kulturu i postojanje.

To svojatanje i negiranje na nasim Balkanskim prostorima vec smo vidjeli u reziji rezima " druga" Milosevica i njegovih crveno-crnih sljedbenika kojih na zalost jos (ali ne dugo ) ima i kod nas u Crnoj Gori.

A to sto je prije nastalo -kokoska ili jaje- ostavljam na raspravu gospodjama Miri Markovic i Danici Draskovic sa muzevima....

 Mnogo pozdrava od Nenada Kilibarde rodom iz Banjana.

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org 

 
 
 
   
 
 
 
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia] 
 
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published 
 Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997 
 
 All rights reserved.
Last updated  August 1997