Komentari
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Radomir Carapic
 Stidim se vase necasti!

Postovani sunarodnici po krvi, istoriji i imenu,
 

 Zaprepasten sam saznanjem kako ste u ovom odsudnom momentu dozvolili da vas narkodileri i sverceri cigara, kako oni iz Amerike, tako i oni sto sjede u  vasem predsjednistvu, povedu protiv vaseg sopstvenog naroda!. Citam pismo  nekih navodnih Crnogoraca Amerike i Kanade u kojoj sam i sam i shvatam da  se u Crnoj Gori radi ono sto vam je pripremio seksusalni manijak iz Bijele  Kuce, dobro placen mafijaskim parama albanskih narkodilera iz Amerike. Sav slobodoljubivi svijet, svi posteni i demokratski intelektualci Amerike i Kanade, nesrpskog i necrnogorskog porijekla osudjuju napad na Jugoslaviju. Jesmo li to dosli na  isti prag istorije gdje su Crnogorci zahvaljujuci petoj koloni bacali cvijece pred noge Talijanskih fasista u Beranama i Podgorici? Probudi se ponosna i junacka Crna Goro! SAda se pise istorija koja ima samo dvije strane ili je junacka ili je sramna da nas se stide pokoljenja stotinama godina iza nas.
 
Napad na Jugoslaviju ima veze sa vladavinmom predsjednika Milosevica isto kao i lanjski snijeg sa njeguskom prsutom, zar nevidite ili se toliko pravite ludi da im je cilj da rasture Jugoslaviju na male parcicce, da naprave male banovine sa narko dilerima kao predsjednicima, zar vam bar to nije jasno?
 
Demokratija, ta koju vam pokusavaju prodati i u ime koje vas pozivaju na otvorenu izdaju vase zemlje je nista drugo nego sirova i surova vladavina sile. Zar ce te mirno sjediti u svojim kucama i gledati na televiziji kako ruse i unistavaju sve sto je srpsko, nase manastire, hiljadugodisnje blago. Znate li, jadni bili, sta bi ovi necivilizovani gangesteri dali za dvije cigle Pivskog Manastira, Cetinjske Biljarde ili Pecke Patrijasije? Kada vam kazu da oni ne gledaju u proslost nego u buducnost, to nije zato sto su vidoviti nego zato sto sve u njihovoj istoriji jeste krv i ubijanje, pocev od njihovog gradjanskog rata u kojem je poginulo 650.000 ljudi, pa poslije atomske bombe na Japan od koje je stradalo gotovo milion ljudi, korejskog rata, Grenade, Vijetnama, Iraka. Gledanjem naprijed u kvazidemokratiju koja ustvari vodi vladavini sirove sile ne moze se izbrisati sve ovo krvavo iz njihove istorije. 

Juce e u Americi u jednoj skoli u Texasu pobijeno 15 djaka i profesora u jednoj srednjoj skoli, a ubistvo su pocinili pripadnici Trench coat mafije koja je to uradila na dan Hitlerovog rodjendana, kao sledbenici fasizma.
Da li se to nekada dogodilo u nasoj zemlji, da li se fasizam radja ponovno i kod nas?. Bil Klinton je porucio naciji da djecu treba uciti da probleme rjesavaju rijecima a ne oruzjem. Pored sve tragedije koja je snasla te nesretne roditelje u Texasu, stravicno je da moralno predavanje o zlocinu cini neko ko svako vece sjedi sa svojim generalima i pazljivo odabira ciljeve koji ce biti gadjani u Srbiji. Moralno predavanje drzi krvnik naseg
naroda, krvnik nase djece.
 
DA li vas dole u nasoj slobodarskoj Crnoj Gori doticu suze moja tri sestrica, tri Obilica, Nemanje, Nikole i Stefana, koji strahuju svaku noc u sklonistu na Novom Beogradu? Nemojte mi odgovoriti pitanjem sta radi Milosevic, ja pitam vas i trazim odgovor od mog naroda, mojih Crnogoraca. Koliko je Crnogoraca sada u
Srbiji, u Beogradu po kojem padaju bombe, koliko je njihove djece izlozeno uzasu najokrutnijeg ataka na jednu suverenu zemlju. Da li cete mirno gledati njihov sprovod na televiziji, ili cete se praviti ludi kao da se
to desava hiljdama kilometara od vas?
 
Braco Crnogorci, ne okrecite ledja srpskom narodu, srpskoj djeci, nedajte da vas prodane duse i petokolonasi odvedu u sumrak uma, civilizacije i istorije naseg naroda.
 
i ne zaboravite, ma cije misljenje da ste objavili pod naslovom Crnogoraca Amerike i Kanade, ogroman broj nas ovde koji jesmo ponosni crnogorski sinovi smatramo da je sramno ono sto "vladari" Crne Gore rade sada u ime Cnogorskog naroda. Bice mi drago da mi kao otvorena i demokratska drzava potvrdite da ste ovo pismo objavili.
 
Srdacno vas, Radomir Carapic, Toronto

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  March 1998